niedziela, 6 stycznia 2013

Barszcz Czerwony



2-3 grzybki suszone namoczyć.
Warzywa; seler, pietruszkę, marchewkę, ziemniaki drobno kroję i wrzucam bo garnka z gotującą wodę, dorzucam namoczone grzybki, następnie buraki ztarte na grubym oczku, dorzucam 2-3 ząbki czosnku i przyprawiam całość solą bądź Wegetą Natur.

Po ugotowaniu można na talerzu zabielić śmietaną lub jogurtem greckim bądź bałkańskiem.

Można zastosować wywar z kurzych łapek, bogactwo kolagenu i żelatyny.

Można dodać dla posmaku łyżkę oleju rzepakowo-lnianego, będącym bogactwem Omega 3

O Omega 3 można poczytać:

www.kwasyomega3.blogspot.com

Jak kupić olej rzepakowo - lniany Golden Drop
www.goldendrop.pl/zamowienia


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz