niedziela, 6 stycznia 2013
Botwinka
Do garnka z gotującą wodą dodajemy pokrojone drobno: buraki, marchew, seler, pietruszkę, ziemniaki.
Całość zagotować, dodać przyprawę /sól lub wegete natur /, natępnie posiekane drobno liście i łodygi botwinki oraz pęczek koperku.
Osobiście dodaję ząbek czosnku i jeden suszony grzybek.
Sładniki:
plasterek selera, mały kawałek pietruszki, 1 marchew, 2 ziemianki, 2 buraki, 2 pęczki botwinki, 1 pęczek koperku, przyprawy.
Można dodać ząbek czosnku, grzybka suszonego.
Dodatkiem jest ugotowane jajko, które dodajemy na sam koniec.
Do zupy na talerzu możemy dodać łyżkę śmietany lub jogurtu greckiegi, bądź bałkańskiego.
Można zastosować wywar z kurzych łapek, bogactwo kolagenu i żelatyny.
Dla poprawy smaku potraw używam oleju rzepakowo-lnianego, bedący bogactwem Omega 3.
www.kwasyomega3.blogspot.com
Jak kupić olej rzepakowo - lniany Golden Drop
www.goldendrop.pl/zamowienia
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz